zaterdag 13 september 2014

Hoe melkkefir dikker maken of hoe scheiden van de wei ?

Sommige mensen verkiezen om hun afgewerkte melkkefir dikker te maken door het uitpersen van een deel van de wei. Dit is zeer eenvoudig, omdat meestal de kefir al gescheiden is na het fermenteren. Als je kefir door een zeef giet dan zal de wei (heldere geelachtige vloeistof) zich gemakkelijk door laten gieten. U kunt dit doen boven de gootsteen, zet dan je kom of pot eronder om het resterende romige witte gedeelte van de kefir vast te houden in de zeef (vergiet). Als dit niet werkt of u wilt de wei verder verminderen, kunt u in de zeef keukenpapier, kaasdoek, koffiefilter of een zeer dunne handdoek leggen en plaats deze boven een kom die groot genoeg is. De wei zal langzaam door de zeef druppelen totdat we een romige kefir overhouden. Je kan de kefir nog dikker maken tot een roomkaas of kwark, dit kan door de kefir op een laag vuurtje al roerend te verwarmen (overgebleven vloeistof zal verder verdampen). Wat overblijft is een overheerlijke roomkaas om te verspreiden op brood of te eten met fruit of mijn favoriet is het op een pannenkoek of flensje uit te smeren.

Wei scheiden van de kefir

Melkkefir
Melkkefirkorrels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten