donderdag 29 mei 2014

Melkkefir en Lactose-intolerantie

Waarom wordt kefir algemeen getolereerd door mensen met lactose-intolerantie ?


De bacteriĆ«n en gisten produceren het enzym lactase, de lactose (melksuiker) wordt voor de eigen voedselvoorziening gebruikt. Hierdoor wordt een deel van de lactose in de melk  omgezet in eenvoudigere vormen van suiker (glucose en galactose). Deze verteerbare vormen van suiker, samen met de extra lactase enzymen fungeren als een katalysator voor de spijsvertering, zorgen voor een licht verteerbare voeding! Verdere rijping van de kefir kan de hoeveelheid aan lactose verminderen.

Hoe kan ik de hoeveelheid lactose in Kefir verminderen ?


Terwijl kefir zeer laag is in lactose, kunt u de lactose verder terugdringen door de kefir langer te laten gisten in een pot voor een of twee dagen vooraleer u het consumeert. Houd in het achterhoofd dat de kefirdrank meer zuur en alcohol zal bevatten (omdat deze de suikers vervangen) . Omdat kefir voornamelijk omgezette lactose bevat (glucose en galactose) , en lactase enzymen ,  is het voor de meeste mensen niet nodig om een verdere rijping of gisting te doen.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen